Welkom bij de Asus Benelux Reparatie Service.

Welkom bij de Asus Benelux Reparatie Service.

Lees het volgende aandachtig door over hoe u de ASUS Reparatie Service gebruikt om uw product aan te melden voor reparatie.

Als uw product niet goed functioneert bij normaal gebruik tijdens de garantie periode zal ASUS zorgen voor reparatie of vervanging de defecte onderdelen. Indien dit niet mogelijk is binnen de gestelde wettelijke periode kan ASUS het product zelf vervangen. Het vervangende product zal dan functioneel gelijkmatig of beter zijn als wat origineel is geleverd. Reparatie en vervanging kunnen uitgevoerd worden met gebruik van gerenoveerde onderdelen of units. Indien de notebook in garantie is, zullen de eigendomsrechten van de vervangen defecte onderdelen automatisch worden overgedragen naar ASUS.

Alle gerepareerde of vervangen onderdelen door de ASUS Reparatie Service Centre zullen een eigen garantie periode hebben van 3 maanden.

Mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn willen wij u verzoeken om contact op te nemen met het volgende nummer: +31-591-570290 of uw vraag online te stellen via http://vip.asus.com/eservice/techserv.aspx

De garantie geldt niet voor de gratis accessoires die met het product werden meegeleverd zoals: draagtassen, muizen, en dergelijke.

Zelfs wanneer uw notebook binnen garantie valt is het niet automatisch zo dat de reparatie kostenloos zal zijn. Direct na de ontvangst van het product heeft het ASUS Notebook Service Centre het recht om de juistheid van uw garantie en uw verzoek tot garantie service na te kijken. Kosten kunnen worden berekend als het product niet overeenkomt met de garantie punten. Zie "Uitzonderingen" bovenaan de pagina voor meer details hierover.

 1. U dient online het desbetreffend garantie applicatie formulier voor uw product in te vullen.
 2. Na goedkeuring van de door u ingestuurde en volledig ingevulde gegevens, krijgt u van ons per e-mail het RMA nummer en de verzendinstructies.
 3. Bij het versturen van het product moet er een kopie van de aankoop factuur bij het product gevoegd worden.
 4. Graag maken wij u er op attent om onze garantie voorwaarden te lezen voordat u de RMA formulieren invult.

Met vriendelijke groet,

Asus Support Team

ASUS' vernieuwde RSS (Really Simple Syndication) service biedt up-to-date informatie over zowel BIOS, Drivers, Utilities, Handleidingen, als FAQs. Gemakkelijk te gebruiken voor iedereen!
Klik hier voor meer informatie.

Waar staat het serienummer?

> Notebook
1. Zie de onderkant van uw notebook voor een sticker. (Met 10 karakters)

2. Het serienummer staat onder de barcode achter SN:.
1. Zie de onderkant van uw notebook voor een sticker. (Met 15 karakters)

2. Het serienummer staat boven de barcode.
> PDA
1. Zie de onderkant van uw PDA.

2. Het serienummer staat direct onder de barcode.
> Eee PC
1. Zie de onderkant van uw Eee PC voor een sticker.

2. Het serienummer staat onder de barcode achter SN:.

Waar staat het model?

> Notebook
Sluit uw notebook en draai het om met de onderkant naar boven. Het model staat vlakbij MODEL op de sticker.
De derde, vierde en vijfde karakters hiervan kunt u negeren.

Bijvoorbeeld: A6Va series (Beter bekend als A6Q00VA)
> Eee PC
Sluit uw Eee PC en draai het om met de onderkant naar boven. Het model staat op het in rood aangegeven gedeelte.

Bijvoorbeeld: 701 (model naam.)

Uitzonderingen op de ASUS Garantie Service

Zelfs wanneer uw notebook binnen garantie valt is het niet automatisch zo dat de reparatie kostenloos zal zijn. Direct na de ontvangst van het product heeft het ASUS Notebook Service Centre het recht om de juistheid van uw garantie en uw verzoek tot garantie service na te kijken. Kosten kunnen worden berekend als het product niet overeenkomt met de garantie punten.

De garantie uitzonderingen zijn:

 1. Het product is aangepast, gerepareerd en/of gewijzigd door niet geautoriseerd personeel;
 2. Het serienummer van de notebook, onderdelen of accessoires zijn gewijzigd of verwijderd;
 3. Garantiezegels zijn beschadigd, verwijderd of gewijzigd;
 4. Er is schade ontstaan door middel van een externe electrische storing, ongeluk, natuurramp, (on)bedoeld misgebruik, misbruik, verwaarlozing of onjuiste onderhoud, of tijdens gebruik in abnormale omstandigheden;
 5. Er is schade ontstaan door het onjuist installeren of onjuiste verbinding van randapparatuur (printer, optische drive, etc);
 6. Er is schade ontstaan tijdens gebruik buiten de parameters of omgeving voor gebruik of opslag aangegeven in de Gebruikershandleiding;
 7. Er is schade ontstaan door het gebruik van onderdelen niet gefabriceerd of verkocht door ASUS;
 8. Programma's of gegevens of externe opslagmedia zijn beschadigd of verloren, of als er kosten zijn aan het terugkrijgen van programma's of gegevens;
 9. Er is schade ontstaan door middel van derde-partij software of een virus;
 10. Ondersteuning voor het installeren of configureren van het product voor derde-partij software applicaties of apparatuur, of netwerkconfiguratie;
 11. Als gevolg van technologische beperkingen zouden sommige apparaten beperkt of niet compatibel kunnen zijn met het product. Deze beperkingen zijn veel voorkomend of bepaalde standaarden in de IT en niet gespecificeerd aan ASUS notebooks
 12. ASUS is niet aansprakelijk voor software problemen of het verlies van gegevens op uw harde schijf tijdens de reparatie of overdracht. Wij stellen u voor om een back-up te maken van uw belangrijke gegevens en software voordat u uw notebook aanmeldt voor reparatie. ASUS zal een herstelprocedure starten naar het origineel geconfigureerde besturingssysteem die werd meegeleverd met het product als de harde schijf is vervangen. ASUS zal ook niet aansprakelijk zijn voor het herstellen of overdragen van de gegevens of programma's van de gebruiker van de originele harde schijf.

Als uw notebook buiten de garantie periode is of beschadigd is door ongepast gebruik, dan zullen er een behandelkosten in rekening worden gebracht zodra het product in ontvangst is genomen. De behandelkosten worden ook in rekening gebracht als u achteraf uw notebook terug wil hebben zonder enige vorm van reparatie. Deze kosten zullen ongeveer 75 euro bedragen.

Extra reparatie- en materiaalkosten kunnen in rekening gebracht worden. Dit gebeurt als u bepaalde onderdelen door ASUS gerepareerd wilt hebben die buiten de garantie vallen of door de klant zijn veroorzaakt. ASUS behoudt zich het recht om reparatiekosten zonder bericht te wijzigen.

Zodra de reparatie afgehandeld is en u de notebook in ontvangst genomen heeft van de vervoerder, Let dan a.u.b. op het volgende: kijk het pakket na voordat u het ontvangstformulier van het order bedrijf ondertekent. Zodra er enige vorm van zichtbare beschadiging is, vermeld dit dan op het formulier met "Beschadigd". Als er andere leveringsproblemen zijn zoals krassen die er niet waren voordat u het product opstuurde, of de totale kwantiteit verschilt met de verpakkingslijst, bel dan binnen 48 uur de ASUS Hotline. Na de 48 uur van ontvangst zal ASUS geen aansprakelijkheid meer accepteren van eventuele beschadigingen.


ASUS NL Offical website

Een moment geduld alstublieft, u wordt naar de officiele website doorgestuurd. Bedankt..